SAMENWERKING KVK JEUGDACADEMIE EN GO!

By sbadmin on 19 November 2015

Je suis Paris

 

By sbadmin on 16 November 2015

Partnerschap Atheneum Pottelberg - SHS Buipe Ghana - Lifeschool project

In tijden van hartverscheurende taferelen wereldwijd, waarin miljoenen mensen op de vlucht slaan voor geweld en armoede, willen de leerlingen van De Wijzer (1e graad) en de leerlingen Humane Wetenschappen (2e en 3e graad) een warme boodschap brengen.

Ze willen u laten zien hoe ze door bruggen te slaan tussen culturen, uit te wisselen en samen te werken, de wereld een klein beetje beter kunnen maken.
Dit project heeft de ambitie om een langlopend, duurzaam project te worden. 
De komende jaren gaan onze leerlingen op een actieve manier kennismaken met scholieren uit Ghana. De jongeren in onze partnerschool zijn kwetsbare, ‘vergeten’ jongeren, die door de context van armoede ernstig in hun ontwikkeling en ontplooiing worden gehinderd. We maken ons sterk dat het partnerschap de Ghanese jongeren sterker zal maken en onze leerlingen op weg zal helpen om op een scherpzinnige manier naar de eigen samenleving, andere culturen en de wereld in zijn geheel te kijken.

By sbadmin on 09 October 2015 |

World War One Heritage Conference van Institut de Genech

Tijdens de week van 11 november namen 7 zesdejaars deel aan de World War One Heritage Conference van Institut de Genech in Frankrijk. Samen met jongeren van over gans de wereld kwamen ze samen om de Eerste Wereldoorlog op een passende manier te herdenken. Van elke delegatie werd verwacht dat ze een presentatie gaven waarbij de link tussen hun land en de Groote Oorlog centraal stond. Onze voorstelling werd met een staande ovatie en talrijke felicitaties onthaald.

Op de vrije momenten stonden bezoeken aan Fromelles, Vimy, Rijsel en Parijs op het programma. Op 11 november zelf mochten de leerlingen deelnemen aan een ceremonie in Pont-à-Marcq.

Het hele gebeuren was voor de leerlingen een unieke ervaring om hun Engels en Frans te oefenen. Samen met de delegaties uit India, Japan, Frankrijk, Denemarken, Noorwegen, Nieuw-Zeeland, Polen, Slovenië en de USA wisselden ze gedurende een ganse week kennis uit over de Eerste Wereldoorlog, met als doel de vredesgedachte uit te dragen. Het was dan ook des te schrijnender toen we bij thuiskomst hoorden wat er de avond ervoor gebeurd was in Parijs.

By sbadmin on 24 November 2015 |

Workshop Kassys

Het Nederlandse gezelschap Kassys maakt theatervoorstellingen vanuit nieuwsgierigheid, ergernis en verbazing over menselijk gedrag. De scheidslijn tussen echt en fake gedrag speelt hierbij een grote rol. De voorstellingen van Kassys zijn gedetailleerd, fysiek, subtiel, vervreemdend, herkenbaar en humoristisch.
Het 5de en 6de jaar Beeldende Vorming ging op vrijdag 13 november richting Budascoop Kortrijk waar een door Kassys ingerichte workshop plaats vond.

By sbadmin on 19 November 2015 |