Nieuw voor schooljaar 2015-2016

By sbadmin on 09 February 2015

Eerste Wereldoorlog


De voorbije maanden hebben de leerlingen van drie en vier moderne talen in de lessen Engels gewerkt rond het thema Eerste Wereldoorlog. Het project kaderde in het ANZAC Centenary School Link Program (http://anzaccentenaryschoollink.info/) . De leerlingen voerden verschillende opdrachten uit om zich bewust te worden van de impact van de oorlog op onze streken toen en nu.

Daarenboven kregen ze een partnerschool uit Australië toegewezen: Collie Senior High School uit het zuidwesten van Australië. De leerlingen leerden dat niet alleen België grote offers bracht tijdens WOI, maar ook de Australiërs verloren duizenden manschappen in onze streken.

By sbadmin on 29 April 2015 |

Dag van de weerbaarheid

Bekijk de foto's van deze boeiende dag in ons fotoboek.

Klik hier!

By sbadmin on 20 April 2015

Bezoek Koramic Aalbeke

5 WEWI/LAWI op bezoek in de kleidakpannenfabriek Koramic (Aalbeke), een van de modernste dakpannenfabrieken van Europa.

Dhr. Debels, plantmanager, gaf deskundige uitleg in de grondstoffenbunker, de mengelingkelder en de productiehal met droogkasten en tunnelovens. De leerlingen en begeleidende leerkrachten luisterden geboeid.

Bekijk de foto's

By sbadmin on 20 April 2015

Leerlingen Atheneum Pottelberg verbroederen met Athénée Royal de Mons

monsDe leerlingen van het tweede jaar Moderne Talen kregen hun Waalse collega’s over de vloer.  Tijdens een toffe teambuilding ontwikkeld door de leerkrachten leerden ze razendsnel elkaar kennen.  De Atheneumleerlingen oefenden hun Frans, de leerlingen uit Mons hun Nederlands.  En daar blijft het niet bij: de leerlingen van 3ASO Moderne Talen gidsen hun Waalse evenknieën door Kortrijk, die van 4ASO Moderne Talen worden op hun beurt ondergedompeld in Mons.  De vijfdes Moderne Talen genieten dan weer van een meerdaags verblijf in de Culturele Hoofdstad van Europa! 

 

Bekijk de foto's in ons fotoboek!

By sbadmin on 09 March 2015