By sbadmin on 17 December 2010

 • Ice Bucket Challenge

  “De Ice Bucket Challenge wil de spierziekte ALS breder bekend maken. Leerkrachte Zedenleer mevrouw Vanweehaeghe steunde de actie volop, nam actief deel en nomineerde vervolgens de directeur van de bovenbouw, de heer Vinck. De leerlingen verleenden graag hun medewerking: de leerlingen van 6LOSP deden de actie welslagen. Dat de Ice Bucket Challenge de campus nog niet verlaten heeft, hoor je in het filmpje!”

  By sbadmin on 18 September 2014

  Open avond 9 mei 2014

  De Open Avond van vrijdag 9 mei mocht rekenen op heel wat belangstelling. Heel wat geïnteresseerden daagden op om het Atheneum te verkennen en na gesprekken met leerkrachten, een rondleiding en een hoop informatie huiswaarts te keren. De meesten keerden echter niet naar huis zonder de talentenshow 'Dreams' bij te wonen, een totaalspektakel in een regie van Pol Coussement (oud-leerling) van Passerelle.

  Wie graag nog een bezoekje brengt aan de school, kan steeds contact opnemen per mail of telefoon!

  Bekijk de foto's in het fotoboek

  By sbadmin on 20 May 2014

  Schoolquiz scoort!

  De tweejaarlijkse schoolquiz van vrijdag 25 april was andermaal een voltreffer. Bijna 200 quizzers genoten ervan zich een avond lang het hoofd te breken over tientallen vragen, creatief opgesteld door de heer Leroy en de heer Vandevelde. De organisatie lag in handen van het schoolteam, de ouderraad en de leerlingenraad. Alle aanwezigen kijken nu al uit naar de volgende editie!

  By sbadmin on 28 April 2014

  Nona Leenaert

  Zondag 27 april mocht Nona Leenaert in Izegem de prijs van meest Sociaal Verdienstelijke Leerling van het Atheneum Pottelberg in ontvangst nemen. De prijs werd uitgereikt door De Vrienden van het Gemeenschapsonderwijs. Nona werd geprezen om haar tomeloze inzet en engagement in de ruimste zin van het woord. De concurrentie was stevig, maar Nona wist deze tweejaarlijkse prijs in de wacht te slepen. Wij wensen haar van harte proficiat!

  By sbadmin on 28 April 2014

  Bezoek Fort van Breendonk en Dossinkazerne

  Vrijdag 20 februari bezochten onze leerlingen in het kader van de lessen geschiedenis zowel het Fort van Breendonk als de Dossinkazerne. Deze zeer leerrijke dag werd gewaardeerd door leerlingen en leerkrachten, en ook de gidsen ter plaatse hadden niets dan lof voor de interesse en algemene houding van onze leerlingen.

  Bekijk de foto's van de uitstap.

   

  By sbadmin on 14 March 2014

  Leerlingen scoren sterk voor Vlaamse Wiskunde Olympiade

  Op woensdag 15 januari was het weer Vlaamse Wiskunde Olympiade in gans Vlaanderen, zo ook in het Atheneum Pottelberg.

  Maar liefst 45 leerlingen van de tweede graad van het Atheneum Pottelberg namen deel aan de eerste ronde van de Junior Wiskunde Olympiade (JWO) en 37 leerlingen van de derde graad zetten hun beste beentje voor via de Vlaamse Wiskunde Olympiade (VWO). Een goed gevulde studiezaal was dus het resultaat.

  Maar liefst 9 leerlingen van onze tweede graad haalden meer dan het Vlaamse gemiddelde (lees: 83,39/150), en met een cesuur van 111 gaat Lisa Duponselle (met score 117!) naar de tweede ronde. 

  In onze derde graad haalden 14 leerlingen meer dan het Vlaamse gemiddelde (lees 75, 89/150). Met een cesuur van 105 gaat Cédric Schindfessel (score :115!)  naar de volgende ronde. Heel wat felicitaties zijn hier op hun plaats !

  By sbadmin on 03 March 2014 |