By sbadmin on 17 December 2010

 • Rijbewijs op school

  Deze maand was het weer zover.  Na de gratis theorielessen verkeerskunde op school kregen al wie wou en kon de mogelijkheid het theoretisch examen voor het rijbewijs af te leggen.  Jaar na jaar scoort het Atheneum flink, maar dit jaar was ongezien sterk.  Maar liefst 80% van alle deelnemers slaagde voor het theoretisch examen!

  By sbadmin on 21 November 2014

  Bezoek Volkssterrenwacht Beisbroek

   In het kader van de lessen aardrijkskunde brachten de zesdes een bezoek aan de Volkssterrenwacht Beisbroek (Brugge).

  Na een wandeling langs het planetenpad, kregen de leerlingen een demonstratie in de waarnemingskoepel, een voorstelling in het planetarium en een rondleiding in de vaste tentoonstelling.

  Bekijk de foto's!

  By sbadmin on 20 November 2014

  Vlaamse Geografie Olympiade

  Woensdagnamiddag 5 november namen een tiental leerlingen van de derde graad ASO deel aan de eerste ronde van de Vlaamse Geografie Olympiade. Doel is om vaardigheden, inzicht en het juist omgaan met geografische informatie als voorbereiding op verdere studies te testen. Mevrouw Wenes, leerkracht aardrijkskunde, begeleidde de leerlingen bij deze interactieve sessie in een van onze computerklassen. Dit jaar vieren we de 20ste editie van dit initiatief dat onder andere wordt gesteund door de Vereniging Leraars Aardrijkskunde alsook door UGent en de VUB.

  By sbadmin on 06 November 2014

  Oudercontact 07/11/2014

  Beste ouders,

  Nu vrijdag 07/11/2014 bent u van harte welkom op school voor het eerste oudercontact.

  By sbadmin on 03 November 2014

  Minionderneming Quattro officieel van start

  Vrijdag 17 oktober was het zover: minionderneming Quattro ging officieel van start met een plechtige opening. Onder het alziend oog van de heer Decreton, leraar economie en coördinator van de minionderneming, en de heer Duchi, leraar wiskunde en rekening-commissaris, stelden onze laatstejaarsleerlingen van de afdeling Economie hun chocoladehandel voor via een korte presentatie, gevolgd door een fraaie receptie met heel wat ouders en sympathisanten. Doel is dat zowel de leerlingen als het bedrijfje heel wat winst boeken!

  By sbadmin on 20 October 2014 |

  Bib 1ste graad in een nieuw jasje

  De bibliotheek van de eerste graad werd begin dit schooljaar aan een ware metamorfose onderworpen. Een nieuwe locatie en dito kasten zorgen ervoor dat onze jongste leerlingen nog makkelijker en sneller de leesmicrobe te pakken krijgen.
  bib 

  By sbadmin on 20 October 2014 |