Nieuw voor schooljaar 2015-2016

By sbadmin on 09 February 2015

De Grote Kunstgalerij 2015

Op vrijdag 6 maart organiseren alle scholen op onze campus voor de tweede maal De Grote Kunstgalerij. We willen al het fraais dat op onze campus wordt gecreëerd op het vlak van kunst in de kijker plaatsen voor ouders, leerlingen, personeel en de buurt.

We nodigen dan ook iedereen van harte uit om een kijkje te komen nemen tussen 18.00 u. en 20.30 u.

Kunst gallerij

By sbadmin on 24 February 2015 |

Wiskunde olympiade 2014-2015

Op woensdag 14 januari was het weer wiskunde olympiadedag. De leerlingen van de tweede graad
(Junior Wiskunde Olympiade) kregen dertig wiskundeproblemen voorgeschoteld die ze in maximum drie uur moesten oplossen. De leerlingen van de derde graad (Vlaamse Wiskunde Olympiade) ondergingen hetzelfde lot alhoewel de vragen soms iets pittiger waren. De maximumscore bedraagt ieder jaar 150.

Van de 38 deelnemers uit de tweede graad slaagden Duponselle Lisa , Flamand Raf ,Verheye Elise en Verhoye Niels er in om de cesuur ( 110= minimumscore om naar de volgende ronde door te gaan) te overschrijden. Van de 25 deelnemers uit de derde graad slaagde enkel Doggen Aldo er in om de cesuur (bedraagt hier 111) te overschrijden. Onze felicitaties voor deze zeer sterke prestatie!

Meer algemeen zijn we verheugd met de vele mooie resultaten van de andere leerlingen. Beide
Olympiades blijven echt een niet te missen ervaring voor iedereen!

By sbadmin on 12 February 2015 |

Live-verslaggeving door leerlingenredactie op gedichtendag Atheneum Pottelberg

Beluister via onderstaande link de radio-uitzending gemaakt in samenwerking met Quindo.


Radio-uitzending

Beluister volledige uitzending

By sbadmin on 05 February 2015

Gedichtendag Atheneum Pottelberg trapt Klimaatweek af

Gedichtendag 2015 stond dit jaar in het teken van het klimaat. Een paradestoet met meer dan 400 mensen trok van de school naar de Grote Markt waar we werden opgewacht door Bert Herrewyn, schepen van Leefmilieu, Klimaat en Jeugd. Een van onze leerlingen, Wobbe Steenland, las een brief met zijn klimaatbezorgdheden voor. Alle leerlingen hadden een milieuvriendelijke zeppelin gemaakt, versierd met een klimaatboodschap. De schepen zelf luisterde aandachtig en dankte ons uitvoerig voor dit initiatief. Onze gedichtendag vormde zo de aftrap van de Kortrijkse Klimaatweek.

Bekijk de foto's!!

By sbadmin on 30 January 2015